Segel Sällskapet Brunnsviken

bildat år 1898

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Segling Övrigt
Skicka sidan Skriv ut

Ridderforsracet

En klassiker i nya kläder. En eskader kappsegling för klubbmedlemmar. Racet har gått i många år på gamla dagar. Den åter upptogs efter ett generationsshifte. Traditionnelt gick den vid pingst, men då kalendern ändrades går den nu närmaste 6:e juni, såi får vi en långhelg och kan segla längre.

Fredag kväll (alternativ 5:e juni) samlas alla deltagare på Getfoten vår klubbholme där första etappen bestäms. Under Eskadern består dagarna ut av en kappsegling till dagens mål, gemensam middag i naturhamn och kvällen forsätter med ... varp kastning med mera.

Alla generation är representerade från Veteraner till barn och barnbarn. Ett sätt att lära sig nya knepp och smultronställe från klubbens gamla rävar.

 

 
Skicka sidan Skriv ut

Värtan Race

Sedan 2015 ordnar SSB en höstkappsegling på Stora Värtan. Den är tänkt som en avslutning på säsongen där deltagarna från bland annat onsdagsseglingar hinner träffas vi en gemensam lunch mellan två bankappseglingar.

Den tar plats en söndag i mitten på september. På morgonen seglar man en sträcka från SSbs brygga i Ekhagen till en lämplig krog för lunch. På eftermiddag när alla har ätit sig mäta seglar man hem till hamnen.

Tävlingen är öppen till alla SSBs samt grannklubbarnas medlemmar med bessättning. Banan anges dagen innan och anpassas efter väder för att hinna segla båda del sträckor.

 

 

 
Skicka sidan Skriv ut

Gullviverallyt där SSB är medarrangör, går på våren och SSB-seglare brukar vara med.

http://www.gullviverallyt.se/